kraken

Alla inlägg under juli 2011

Av kraken - 18 juli 2011 14:30

Jobbar just nu för första gången med palliativ vård, en av de boedene i de hus där jag jobbar ligger inför döden. (Jobbar extra på sommaren och lite helger på ett boende för psykiskt sjuka och har gjort i tre år)

Han har cancer, det började i halsen och har nu spritt sig i hela kroppen. Vi sitter nu hos honom och vakar dygnet runt. Ingen behandling har hjälpt och allt vi kan göra nu är att lindra smärtan och försöka ge honom så bra slut på livet som möjligt.

Vi vet inte om han har tre dagar eller tre veckor kvar, men just nu är det bara att vänta. Som det är nu kan han inte ens behålla sondmaten, den bara rinner ut. Så han är verkligen dålig, sover mestadels (mycket pg av den medicin han får).

Har jobbat med denna mannen i tre år nu, han är lite av en favorit. Han är bara 53 år och jag blir ledsen bara jag tänker på hur mycket han måste lida.

Men man måste vara stark och lugn för hanns skull. Märker han att vi i personalen är oroliga blir han det med. 

Men det är helt sjukt jobbigt, önskar bara att han ska få somna in så snart som möjligt. Så han inte ska behöva ha ont mer. Att änglarna ska hämta honom som han själv uttryckt de. 

Men det är inte det lättaste att hantera. Vi i personalen får försöka stötta varandra så gått det går.

Har du jobbat med palliativ vård, hur hanterar du det?

L

E
D
S
E

10.55 i dag gick han bort... fick precis ett samtal från jobbet. Han drog ett sista andetag och somnade in. Vila i frid!

Av kraken - 18 juli 2011 12:49

Klockan är snart ett och jag funderar på om jag skulle duscha och klä på mig. Slänga i den där maskinen tvätt och kanske till och med diska lite. Vad dagen sen har att erbjuda det får vi se.



 


(Helst av allt skulle jag vilja gå ner till din förbenade gräsklippare och ge dig en kyss, men det går ju inte...)


Av kraken - 18 juli 2011 12:05

Är ledig i dag och började dagen med en välförtjänt sovmorgon.

Nu sitter jag och funderar på hur jag ska spendera denna lediga dag på bästa sätt.

Behöver tvätta, så någon maskin borde jag ju slänga in. Men att tvätta på sin lediga dag, hur kul är det egentligen. Ganska nödvändigt just nu, men inte ett dugg kul.

Så har du något roligare förslag kom med de !   

Av kraken - 17 juli 2011 18:25

 

I går var det bröllop och oj vad fina de de var, min kusin och hans fru!

Men är helt sjukt trött i dag och har huvudvärk, trots att jag var den som körde i går och trots att jag sov i alla fall nästan sju timmar i natt.

Inget roligt att jobba med sprängande huvudärk, men som tur är har här varit lugnt här i stora huset. Har sittit vak hela dagen nästan. Nu har jag lite rast och käkar lite. Slutar om två timmar och då ska jag hem och sova! Är ledig i morgon och ska ta mig en rejäl sovmorgon tänkte jag.

Av kraken - 15 juli 2011 12:47

Är (inte så) lite sleten efter ca 14 timmar Harry Potter maraton hos mig i går. Super mysigt, och toppen bra film väder med, med ösregn hela dagen! Vi tittade från kl 11-01 ungefär, fast vi fuskade lite och hoppade över sexan, annars hade vi aldrig orkat jobba i dag (de 3 av oss som skulle upp vid halv sju i dag och jobba vill säga haha)

Så det blev knappt 5 timmar sömn innan jobbet. Tur att jag slutar jobba om 1 1/2 timme   

Längtar tills i kväll då vi ska se sista delen, har bara gört gott om den. Fast jag ska nog sova någon timme när jag kommer hem tror jag, så jag inte somnar under filmen!

Av kraken - 13 juli 2011 19:53

Åå i dag/kväll går premiären av stapel för sista delen va Harry Potter filmerna. Och jag sitter på jobbet, PÅ JOBBET..... Uch och fy vad jag längtar. 

Ska i alla fall ha HP marathon (maraton, marahton??) med ett gäng tonåringra i morgon, vi börjar 10.00 och sen håller vi på tills vi sett alla sju, ja eller så länge vi orkar haha. (Kul att jag ska upp och jobba 06.30 på fredag sen bara)

Sen på fredag kväll blir det bio då vi ska se sista delen!


Det roliga är att jag har lästa alla böcker och vet precis hur de slutar, men ändå är det galet spännande att se filmen =)


 


Av kraken - 13 juli 2011 13:32

På lördag ska jag på bröllop, min fina Kusin David ska gifta sig med sin Mikaela och nästa helg ska sysslingen och vännen Thomas gifta sig med sin Sandra, samtidiogt som de döper sin ditter Thea. Mysigt med bröllop och med barndop. 

Har fixat med bröllops pressenter och en dop pressent till lilla Thea. Köpt två nya klänningar (är två olika typer bröllop så det fick bli två klänningar).

Det enda jag saknar nu är en kofta eller tröja att ha över klänningarna sen på kvällen. Så det ska jag åka in till stan och titta efter strax. Får hoppas jag hittar någon billig en, är ju ganska pank. Så får nog bli en vända på HM tror jag. 


Ska du på något bröllop i sommar??

Av kraken - 12 juli 2011 21:30



Jag har kommit på vad jag skulle vilja göra med min byrå, jag vill måla "utsidan" på den som på bilden nedan (den längst ner), tänkt vad fint det skulle bli.

Men pappa skulle bli galen på mig, helt totalt tok galen haha. Han älskar gamla prylar och menar att man inte bara målar om gamla 50-tals möbler hur som hellst.



Ja ni ser byrån lite här i bakrunden, bakom den jätte röda stolen (som numera ät vit)

 

Tänk vad fint om min byrå såg ut såhär   

    


Presentation


Kraken ett omtalat havsmonster som enligt legender kan sluka hela skepp.
Jag slukar inte hela skepp, men skulle kunna sänka ett om jag behövde.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards