kraken

Alla inlägg under september 2011

Av kraken - 17 september 2011 13:28

Jag har en dålig dag, är på piss dåligt hömör. Vet inte ens varför, allt känns bara dåligt. 

Önskar att mina vänner fanns närmare, att de kunde komma hit och ge mig en kram och få mig på bättre humör. 

Men det händer sällan, mycket sällan. Bor ju i världen ände känns det som.

Hit kommer ingen, inte ens jag själv. Är aldrig hemma. Är jämt ute och fär och flänger, åker fram och tillbaka för att hinna träffa så många som möjligt.

För att hålla kontakten och för att få träffa mina vänner och må bra. 

När jag väl är hemma trivs jag ofta ganska bra med att bara få vara själv, men dagar som denna önskar jag att människor fanns närmare.

Har världens finaste lägenhet som jag trivs super bra i, men vad hjälper de när den ligger på fel ställe. När ingen någonsin tar sig tid för att komma hit.

Vill inte klaga på någon men ibland önskar jag att människor kunde läsa mina tankar och bara komma till mig. Liksom veta att jag behövde dem här, utan att jag skulle behöva sätta mig i bilen och ta mig till dem.


 


Av kraken - 17 september 2011 01:58

" Låt dem inse att det är ditt verk, att det är du, Herre, som handlar.Må du välsigna när de förbannar, må din motståndare stå med skammen dina tjänare gläds. "

Av kraken - 16 september 2011 22:15

Nu ska jag pröva ett nytt sätt att äta på. Började på riktigt i går och än så längde går det bra haha. 

Jag ska pröva något som heter intermiten fasta eller intermit fasta. 

Det går helt eneklt ut på att man bara äter under ett vist antal timmar under dygnet och fastar resten av tiden. Tex 16 timmars fasta/ 8 timmar då du får äta.


"Det innebär helt enkelt att du varje dag har åtta timmar på dig att äta alla dagens måltider. Dessa åtta timmar placerar du där de passar dig. Det vanligaste är att äta lunchen som första måltid. Detta skulle alltså innebära att du äter lunch vid, säg elva. Sedan får du äta fram till klockan sju på kvällen, varefter du fastar igen. Under fastan får du enbart dricka vatten och kaffe (svart) eller té"

http://www.svensktkosttillskott.se/#!artiklar/intermittent_fasta


Jag har läst på lite och tror och känner att det nog kan vara något för mig. Jag är ingen frukost människa och jobbar mycket kväll. Är opererad och har inga super möjligheter att varken träna eller röra på mig speciellt mycket men vill gå ner några kilo i vikt och bli lite mer bekväm i min kropp.


Gjorde ett rätt misslyckat försök att vara "nyttig" i somras, gick ner ett kilo men fuskade ständigt med grillat och glass haha.


Men nu jädrar ska här bli ändring. Har de senaste tre och en halv veckorna skrivit upp allt jag äter och har lagt upp ett mål att inte äta mer än 1360 kalorier/dygn. Har gått bra och jag har tappat tre kilo i vikt.

Och nu ska jag lägga till intermit fasta. Jag äter i stort sett redan enligt denna metod då jag oftast inte äter frukost och mitt första mål mat är lunchen. Men nu ska jag göra det på riktigt och hålla mig till att bara äta under mina 8 timmar och fasta de andra 16.


Började som sagt i går, så vi får se hur det går. Men jag   tror detta kan vara något för mig.


Har du prövat intermittent fasta, och vad tyckte du i så fall?


 

   

  

Av kraken - 16 september 2011 11:50

Nu har jag varit fröken duktig och städat precis hela lägenheten. Damsugit, damtorkat, plockat i ordning, hängt in tvätt, bäddat rent i sängen och diskat. Duktiga jag   Det var dammigt på mina hyllor kan jag lova, så det behövdes verkligen en rejäl städ dag här.

Borde kanske tvätta golven också, men det orkar jag faktiskt inte i dag.

Ska ta och duscha och sedan fixa mat så jag kan äta mitt första mål mat för dagen vid två. då har jag till tio i kväll på mig att äta (8 timmar enligt IF) och det passar ju bra då vi har Releaseparty för vår nya tonårsverksamhet i kväll med fest, käk och tårta. 


Sedan efter maten ska jag åka till Gnosjö och träffa fina Lovisa och lilla Charlie på en fika innan jag börjar jobba för dagen/kvällen. 


Av kraken - 16 september 2011 00:02

"Här blev jag den jag är
Här kommer jag förbli
Här har jag längtat bort
Här har jag känt mig fri
Här har jag blickat framåt
Men ofta tittat ner
Jag är nog inte det du drömmer om
Men jag är det du ser."

//Melissa Horn


 

Av kraken - 15 september 2011 15:27

 Gammla Gösta











Nya Gösta !


I går efter atta vi varit hos farbror doktorn åte jag och mamma förbi butiken Varsam i Örebro och investerade i en ny Gösta (för er som inte vet så heter min krycka Gösta)  Nya och snygga gösta är svart och turkos och har ett mer ergonomiskt handtag. Nya Gösta är fin, 270 kr kostade han, och det var helt ok tycker jag. Speciellt eftersom jag uppenbarligen (då jag kommer bli opererad igen) kommer få behålla honom ett tag till.

 

Nu har jag bara en fråga, vart ska jag göra av den gamla Gösta? Sjukhuset vill inte ha honom, inte buriken vi handlade i heller. Blir det tippen kanske?

Någon som vet vad man gör av gamla hjälpmedel?

 

 


Av kraken - 14 september 2011 20:03

 


Försöker muntra upp mig själv med sucsi, det går sådär. 

Är ledsen och frustrerad. Ny operation, ny sjukskrivning och ny rehabilitering.

Allt jag känner är att jag orkar inte...

Är glad att det händer något, att farbror doktorn har förstått att något måste göras. Att jag inte kan ha ont hela tiden och tvingas äta smärtstillande eller ha en höft som ständigt går ur led. 

Men en ny operation känns inte ett dugg lockande, om det hjälper och kan göra min höft bra igen så är det självklart värt det. Men efter 4års rehabilitering, sjukbesök, om operation och smärta är det inte roligt längre. 


Nu är sushin slut också...

Av kraken - 14 september 2011 12:22

Nu har jag varit hos läkaren, gick väll sådär. Farbror doktorn ska konsultera med en specialist från GBG och sen blir det antagligen nu operation...Är glad att det äntligen händer något, men en till operation är ju inte vad jag hoppats på.Nu är det bara vänta och se vad de kommer fram till. Får pigga upp mig med en tur på lagerhous och Marieberg innan jag åker hem.

Presentation


Kraken ett omtalat havsmonster som enligt legender kan sluka hela skepp.
Jag slukar inte hela skepp, men skulle kunna sänka ett om jag behövde.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards