kraken

Alla inlägg under oktober 2011

Av kraken - 17 oktober 2011 20:35

Ja nu ska ni får resultatet av min matlagning... Galet vad gott det blev!

Slängde i lite gele i såsen som grädde på moste och det blev super gott, gjorde dock ingen pressad potatis, det orkade jag inte. Blev "vanlig" kokt potatis och de var minst lika gott de. Blev tyvärr ingen bild, slängde mig över maten så fort den var klar, var super hungrig  


Nu myser jag i soffan och kollar jag på Ensam mamma söker.  

Av kraken - 17 oktober 2011 14:32

Nu håller jag på att experimentera i köket. Håller för första gången i mitt liv på att göra grytstek i lergryta. Detta då jag fick en lergryta av pappa i för tidig födelsedags present! Tack, tack, tack fina pappa!!

Så nu håller jag allstå på att göra stek, får se hur det går. Den bör vara klar om sisådär 2 timmar.

Kan bli precis hur som hellst, för de hade inte högrev (som det skulle vara enligt receptet) Så jag tog en nöt fransyska istället, nöt kött är det ju i alla fall, kan väll inte vara sådär hemskans stor skillnad, eller? (Någon som vet??)

Sedan hade de inte enbär så det skippade jag helt enkelt.

Och rönnbärssylt, nä fy för de. Det gillar jag inte alls, så jag slängde i lite svart vinbärsgele istället.

Mörkt öl skulle det vara i med, typ porter, fast lager eller bayerskt gick också bra. Men vad är de liksom? Mörkt öl är väll mörkt öl (jag har verkligen ingen som hellst koll på öl som ni märker) de hade ingen porter på ica så det blev Murphys irish Stout istället. De var mörkt och smakade inte särskilt gott, så det blir säkert toppen till grytan =)


Ja som ni märker så kan det ju gå hur som hellst de här, men jag tror det blir bra, jag vill tror det och håller tummarna. 

Men nu ska jag ut och ösa min stek. Här nedan kommer receptet. 



Ingredienser till Höstig gryt stek

1 kg högrev (eller 800g fransyska som jag tog)
2 gula lökar
1 morot
1 äpple
1 tsk grovsalt (De hade jag inget heller, körde på med lite extra "vanligt salt" istället)
1 tsk enbär grovmalen (skippade jag helt)
1 msk pepparmix (grovmalen svartpeppar, grönpeppar, rosépeppar)
4 lagerblad
1-2 msk rönnbärssylt (Fy nej usch, vinbärsgele fick det bli)
½ liter öl, porter men bayerskt eller lager går också bra
½ dl grädde
1 tsk soya
Idealmjöl


Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan (låt den ligga ca 30 min i vatten). Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad. Slå på ölen och tillsätt rönnbärssylten (gelen). 


Ställ in lergrytan med steken i kall ugn, vrid upp till 175 grader och låt stå i ca 2 timmar. Ös steken var 30 minut.


Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg i uppläggningsfat med höga kanter. 


Sila bort grönsakerna från skyn och häll den i en kastrull, slå i en skvätt grädde (ca ½ dl) samt soya och ställ på spisen. Vrid på plattan och låt koka upp, red av med idealmjöl till önskad såskonsistens och smaka av. Häll såsen över stekskivorna. Serveras gärna med pressad potatis



Av kraken - 17 oktober 2011 11:08

Det är super dimmigt (och kallt) ute, hade tänkt gå ut och gå en sväng nu på morgonen. Men det ville inte min höft. Så får försöka hitta på något annat att göra.

Klockan är nu lite efter elva och jag har varit vaken en timme, har slängt in en maskin tvätta, pratat lite med fina Sara.


Hon berättade lite om det hämska som hänt i Ljungby i går, då en 4 årig kille hittades död i ett skogsparti. Vi pratade lite om det och om den stackars familjen (hon bor aldeles i närheten av där det hänt). Det är så fruktansvärt hemskt...

(Läs med här Aftonbladet)


Av kraken - 16 oktober 2011 21:11

Har haft en jätte bra helg, jobbade i fredags sedan har jag varit ledig lör-sön, träffat Karin, firat Daniel som fyllt år, umgåtss en hel dag med finaste Sara, hjälpt pappa med hans dator (och ätit lunch), varit på gudstjänst hemma i Bor. Avslutade helgen hemma hos syster yster med home-party med heminrednings prylar. Handlade lite grejer faktiskt, de hade mycket fint. Tror jag ska ha ett eget party faktiskt. 


Och vet ni vad det bästa med helgen är? Jo den är inte slut än!   för jag är nämligen ledig nända tills på tisdag (alltså tisdag med) Och det känns fantastiskt gött. Tror jag ska inviga min nya lergryta (som jag fått i lite för tidig födelsedags present av pappa) i morgon.  

Av kraken - 13 oktober 2011 17:43

 

Har varit ute och gått en lite sväng i dag, härligt i det fina höstvädret, i mina nya fina höst skor, med solbrillorna på. 

Pissigt att jag har skit ont nu på grund av det. Men vet du vad, det var det helt klart värt!

Så nu ska jag ta mig lite mer medicin och förbereda inför kvällens tjejgrupp   

Av kraken - 12 oktober 2011 22:30

Målade och pyntade naglarna lite i går, blir ju galet smidigt med "pyntet" jag köpte i Ullared, bara att klistrade på och måla top coat över  


   

Av kraken - 12 oktober 2011 21:07

I dag har jag haft en riktigt konstruktiv.

Jobbat, haft medarbetarträff och planerat en massa.

Sedan efter jag slutat gick jag ner till skoaffären och köpte nya höst skor (igen), vidare till Värnamo och lämnade tillbaka mina (andra) höst skor, köpte lite nya blommor på blomsterlandet, sedan mötte jag upp Karin på citty gross och handlade middag. 

När jag kom hem gjorde jag helgrillad apelsin kyckling och fixade med mina blommor, svin gott och super fint blev det!

Nu sitter jag mätt, glad men faktiskt ganska ensam i soffan. Tråkigt när man lagat värsta skit lyxiga middagen, så har man ingen att dela den med. Eller planerat om blommor, tänt massa ljus och myser, men inte har något att mysa med. 

I dag har varit en riktigt bra dag, men i kväll är bara en sådan kväll.


Kycklingen =)

 

Liter blomsterpynt  

Fint utanför dörren.  

Av kraken - 11 oktober 2011 22:43

I morgon ska min läkare och en ledande specialist från Göteborg träffas i Örebro och bestämma vad de ska/kan göra med min höft. Om de ska operera och hur de ska göra det. Så håll tummarna och be (även om ni nu kanske inte tror så gör jag de ^^)

Kram på er.

Presentation


Kraken ett omtalat havsmonster som enligt legender kan sluka hela skepp.
Jag slukar inte hela skepp, men skulle kunna sänka ett om jag behövde.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards