Direktlänk till inlägg 25 november 2011
Här kommer receptet på chilichokladen jag gjorde innan i dag.
Blir ca 20 st
Du behöver
200g mörk scoklad
2 dl grädde
ca 2-3 kryddmått chilikrydda/chilipeppar
knappt 200g ljus eller vit choklad
Gummi formar eller formar till ischoklad
Smält den mörka chokladen i en tjockbottnad gryta och häll i grädde och chilipeppar efter smak och blanda ordentlig. Ställ av gryta (gärna svalt) och låt svalna lite (men inte bli för fast) medan du smälter den ljusa chokladen.
Smält den ljusa chokladen över vattenbad (men låt den inte bli varmare än 50 grader, då blir den smulig)
Häll ljus choklad i formar och vira runt lite så det täcker insidan av formen, häll sedan av den överflödiga chokladen, så det blir ett choklad skal i formen. Låt svalna helt (ställ i frysen så går det fort) Om du inte vill ha kvar formen runt (vilket du inte ska om du använder gummi-formar) Så pilla försiktigt av formen.
Häll sedan i den mörka chokladkrämen i skalet, låt svalna och häll sedan på mer av den ljusa chokladen som ett lock.
Krämen i chokladskalet stelnar aldrig helt. Jag hade jag lite för mycket chokladkräm i mina praliner, så blev inget lock på dem. Helt ok ändå, men nackdelen är att de är lite svårare att paketera eftersom krämen är mjuk.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 | 6 |
||||
7 | 8 | 9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
|||
14 | 15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
|||
28 | 29 | 30 |
|||||||
|