kraken

Alla inlägg under januari 2012

Av kraken - 23 januari 2012 19:59

Nu ska jag ut och gå min andra vända av mina dagliga 6000 meter... Oj nej vänta en nolla för mycket där. Mina 600 meter menar jag så klart, det är livat att vara sjukskriven haha.

Men så är det, lite i taget som gäller. Går två (om jag orkar tre) vändor på 300 meter var om dagen. Vilket är typ runt vårt lilla kvarter, gör lite övningar, så som stå på tå, rumplyft och böja knät 2-3 ggr om dagen. Det är ungefär det jag får och kan göra. Men ska till sjukgymnasten här i Smålandsstenar på måndag nästa vecka. Känns spännande, bra men också ganska jobbigt. För jag har rent ut sagt en jävla massa träning framför mig. 


Ska framför allt träna upp en stor muskel, lår muskeln (typ kroppens största muskel) som redan från början är underutvecklad på mig, plus den "rump muskel" som läkarna under denna operation upptäckte hade lossnat och då fick sätta fast igen. Så den måste tränas, tränas, tränas.

Ska lära mig gå utan hjälp av kryckor igen och finna en normal gång (så normalt det nu går), kan bli tufft då jag de senaste fem åren inte kunnat gå mer än ett par meter utan stöd av kryckor/krycka.

Har utan att ljuga även blivit ganska lat de senaste åren då jag inte kunnat träna. Lat och rädd för smärtan som ständigt återkommer då jag är fysiskt aktiv. Men hoppas att jag får en bra sjukgymnast som kan pucsha och peppa mig.



     

Av kraken - 23 januari 2012 14:35

En av mina absoluta favoriträtter är isterband och potatismos med rödbetor. Mumma säger jag bara. Fick för ett tag sedan höra att isterband och stekt banan skulle vara super ihop?!

Har inte riktigt våga tro att det skulle vara gott eller velat prövat förrens i dag. För då hade jag både banan och isterband hemma. Och tänkte att jag måste ju pröva i alla fall. Och vet ni vad, det var inte alls dumt. Det slår inte orginalet, men de var helt ok. Söt banan med sytlig isterband, jo det funkar faktiskt. 


   

Av kraken - 23 januari 2012 12:15

Har ringt till telenor, i dag igen... Täckningen är forfarande paj och jag håller på att få nippran av alla avbrutna samtal. Men nu skulle hon starta om min abonnemang (?!) och ev skicka en bumper som skulle förbättra täckningen. Sa även att jag vägrar betala full faktura denna månaden (har abonnemang med fast avgift) och knappade lite på sin dator och gjorde så jag får en gratis månad nästa månad, de var ok tyckte jag. NU hoppas jag bara att täckningen funkar när jag startar om den om en timme. 


Håll tummarna! 

Av kraken - 22 januari 2012 21:37

I går kom det ungefär 15 cm snö på bara ett par timmar. Jag och mamma var ute och och skottade snö, eller mamma skottade snö och jag tittade mest på, byggde en snölyckat gjorde jag. Kan ju inte göra så mycket när man hoppar på kryckor.

Sedan var vi ute och gick i två omgångar. Gick bara runt huslängan typ, men det var skönt att komma ut och gå lite, få frisk luft och röra lite på sig. Blir ju så att jag mest sitter inne, ser på film, pysslar lite, vilar och tar det lugnt nu när jag är sjukskriven.

Har bara gått en kortis i dag (typ runt halva huslängan haha) på förmiddagen men tror jag ska gå ut och gå en vänad till nu i nästa reklampaous (kollar på Mamma Mia).


   

Av kraken - 22 januari 2012 11:56

Satt här om dagen och kollat runt lite på kläder till mina syskonbarn, men det är inte så roligt. För allt är så könsindelat. Gottfrid är fyra och Arvid är två. Gotte har redan stenkoll på vad han vill och inte vill ha på sig Arvid lika så.

Var hemma hos min systers familj i höstast och mormor hade köpt en pyjamas som var lila, med dans skor (typ ballerina skor) på Gottes direkta kommentar var att det var en tjej pyjamas, för lila är en tjejfärg och dansskor är för tjejer.

Undrar liksom vart han fått de ifrån, frågade om mamma eller pappa sagt de, men han skakade på huvudet och sa bar att han inte hört det från någon men att det var så.

Jag funderade lite och ja, det är kanske inte så konstigt egentligen att han tycker så med de ideal som finns i dag. Både när det gäller kläder, blått för killar, rosa för tjejer och leksaker och all annan skit som finns. 

I dag finns det nästan inget som är könsneutralt längre, allt är kill eller tjej.

Pressen och åsikten fanns där redan när jag var liten, dockor är en tjej leksak och bilar är en kill eksak. Men reklamer och dyligt var inte lika könsindelat som det är nu.


Vi pratade och så kom vi fram till hans pappa har lila skjortor (som han för övrigt passar skit bra !) och att morfar brukar dansa, lika så mormor. Så både tjejer och killar dansar ju och både tjejer och killar kan ha lila. 

Han var lite nöjdare och tog utan gnäll (nästan lite stolt) på sig pyjamasen.

Men jag blir lite ledsen i hjärtat när jag tänker på hur indelat allt är redan i tidig ålder, barnen har ju ingen chans att värja sig. Och det är faktiskt ganska svårt som förälder också. För det finns liksom inget mellanting, inget val.


Och varför är det mer ok för en tjej att vara killig och leka med bilar och lego (även om jag nu tycker att lego är den bästa och mest könsneutrala leksak som finns) men absolut inte ok för en kille att leka med dockor och pärla pärlplattor (även om pärlplattor lika så som lego är något jag tycker är könsneutralt).

Nej detta övergår mitt förstånd och om (om, inte när) jag någon gång skulle få barn så tänker i alla fall jag göra allt jag kan för att inte mina barn ska dras med i det rosa och blåa.


Hur känner du som kanske själv är förälder, är det svårt att inte dras med i det rosa och blåa? Gulligt för tjejjer och tufft för killar. Och har du något bra tips på vart man hittar neutrala fina och färglda barn kläder som inte är allt för dyra?

Reklam "förr"

 


Reklam i dag


  

Hur gammal är den här ungen egetligen 10-12 år och är uppsminkad till tusen med leggings och kjol som en äldre tonåring. Kräks lite när jag ser denna rosa så kallade "gulliga" reklam. Varför befästa ett redan sjukt ideal ännu mer?

Av kraken - 21 januari 2012 13:51

Har fortfarande ingen teckning på min telefon, har varit i kontakt med Telenor flera gånger de senaste dagarna, men inget har hänt. Ja eller de har i alla fall inte lyckats lösa problemet. I dag så sa de att jag får återkomma på måndag istället, för de hade ingen i från den tekniska suporten som jobbade på helgen.  Dumma Telenor!


Så i dag fick jag leta reda på ett gammalt comviq kontantkort jag har liggande och ladda och sätta in de i min gamla telefon istället. Är ju helt sjukt att Telenor inte kan få ordning på det. 

Var nere i samhället med mamma innan, och där har jag utmärkt teckning, skit telenor!


Snöar gör det med, det bara vräker ner, de har till och med utfärdat klass ett varning, så får se om mamma kan ta sig hem sen i kväll eller om hon får sova över. Vill inte att hon ska ut och köra i det här ovädret.


Men nu ska jag se klart på "Remember the Titans" som går på tv, super bra film som jag verkligen rekommenderar!


 

Av kraken - 20 januari 2012 21:43

Min operatör (telenor) tycker inte att jag behöver använda min telefon till att ringa med och har skurit ner teckningen till ungefär noll. Så om jag inte svara så är det inte för att jag inte vill, utan för att jag inte kan! 
Men sms går bra, som vill du nå mig skicka ett sms och hoppas att jag har teckning nog att kunna svara. Dagens moderna samhälle fungerar utmärkt, not.


Av kraken - 20 januari 2012 12:41

Jag är sur, skit sur! Har haft problem med täckninghen i min telefon när jag är hemma. Har strulat sedan nyår ungefär. Sedan jag kom hem från sjukhuset i tisdags har jag knappt haft någon täckning alls I stort sett alla samtal jag haft har brutits eller inte ens nått fram. 

Ringde Telenor i går för att försöka lista ut vad problemet låg, har nämligen haft utmärkt täckning innan och medan jag legat på sjukhus i både Örebro och Värnamo har jag inte haft några som helst problem med täckningen.

Tog 7 (!!) smatal till Telenor, då de bröts hela tiden innan jag äntligen kom fram och fick ett vettigt svar. De har haft problem med en mast (någonstans i Burseryds trakten) sedan nyår, men de skulle starta om den i natt. Senan skulle problemet vara löst.

Men vet du vad, DET ÄR DET INTE!!

Har en två pluttar täckning om jag har tur, fast för det mesta står det bara "ingen service" vilket är sjukt irriterande. Kan skicka sms men inte ringa, för det bryts hela tiden eller så hör personen i andra änden helt enkelt inte mig.

Hade behövt ringa ett par viktiga samtal i dag, till Örebro bland annat och kolla vart mitt läkarintyg tagit vägen, ringt till Collectum för jag behöver göra mitt ITP-val men kommer inte in på deras sida med mitt bank id, behöver även ringa banken och vårdcentralen. 

Men icka.

Bajs, skit Telenor!


Någon mer som haft problem?


 

Presentation


Kraken ett omtalat havsmonster som enligt legender kan sluka hela skepp.
Jag slukar inte hela skepp, men skulle kunna sänka ett om jag behövde.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards