kraken

Alla inlägg under januari 2013

Av kraken - 22 januari 2013 23:47

Har laddat över lite bilder från kameran till datorn och såg att jag hade massa bilder från i söndags, när vi var i Värnamo och firade att grannyran slagit ner i Rydaholm, och för att de vilka som vann miljonvinsten.


Mycket folk var det =)

  

Arvid hejar på morfar =) Syster blinkar som vanligt på kort haha

 


Inte pappas gata som vann miljonvinsten, men de som gjorde det blev hemsk glada! Efter att vinnarna lottats fram gick vi till Olympia och firade de pappa vunnit, för alla som hade en lott i  Rydaholm vann ju faktiskt, även om det inte var miljoner kronor. =)


         



Av kraken - 22 januari 2013 14:48

Jönköping fram och tillbaka på en förmiddag för två timmars handledning. Två mycket produktiva och givande timmar.

Att få handeldning och någon som coachar en när man har ett jobb där man arbetar med människor och hela tiden ger av sig själv och har sig själv som verktyg är viktigt. Så dessa timmar ger oerhört mycket och är viktigare än de flesta kanske kan förstå och tro.


Det borde inte bara vara en förmån utan en självklarhet att varje ungdomsledare och pastor får tillfälle och erbjudande om handledning. Man behöver någon utifrån som kan hjälpa en att "stöta och blöta" i frågor som man kanske inte kan diskutera med någon annan. Jag har haft handledning nu 4 gånger under hösterminen och nu en gång på vårterminen, rätt lagom för mig.


Så efter två timmar handledning känner jag mig rätt lugn, nöjd och glad. Vi tog upp frågor som jag verkligen behövde få se på med någon annans ögon och det var nyttigt och befriande. 

Känner mig är redo för en ny arbetsvecka och en ny termin, känns bra. Är dock sådär peppad för scouterna i kväll, är förkyld och hostar som en tok. Men det ska nog gå bra.




Av kraken - 21 januari 2013 16:16

Ledig måndag blev pysselmåndag. Har gjort egna ljus av en del av alla ljusstumpar och gammalt stearin jag haft liggande. Sjukt enkelt och super om man eldar så mycket ljus som jag gör.

Köpte ljusvekar på nätet för några veckor sedan (kommer dock inte ihåg vart) men de funkade i alla fall bra. Använder du inte vekar med en färdig labrett i botten som jag gjort här, så kommer du behöva någon tyngd på veken för att den inte ska flyta upp, tex en skruv, eller något annat.


Vill du också göra egna ljus så behöver du.

1 Gamla ljusstumpar (eller så köper du färdig ljusmassa)

2 Ljusvekar

3 Ett vattenbad (OBS tänk på att inte använda en skål som du brukar laga mat i till ljusmassan! Utan ta någon gammal skål, eller använd tex en urdiskad konservburk, för du ska inte använda den eller några andra verktyg till matlagning sen! Jag anväder tex gammal plåt skål jag köpt på loppis).

4 Något att hälla upp ljusmassan i, tex ett gammalt glas, avklippt mjölkkartong eller en glasburk. Tänk på att om du använder stora formar kanske du behöver mer än en veke i ljuset.

5 Pinnar (tex pennor) att stötta upp ljusveken med så den hamna i mitten av ljuset. 


Och glöm inte att klippa av det svarta på vekarna, samt skrapa av ev sot, annars hamnar allt sot och bös i ljusen, inte så fin.

När du Smält all ljusmassan kan du fiska upp de gamla veken med en pinne, är det långa bitar veke kvar kan du återanvända den.

Om du gör ljus i tex en avklippt mjölkkartong eller som jag i en silikonform och en gammal energidrycks burk, så tänk på att låta ljusmassan stela ordentligt innan du pillar av kartongen. 

Och är du inte van vid att smälta ljusmassa, så smält lite i taget, så går det lättare. 


OBS!! Ljusmassa i vasken leder ALLTID till komplikationer. Sätt gärna i en propp för att minimera risken. 


Jag använde bara vita ljusstumpar, men man kan använda färgade också, tex hälla i olika lager så får man randiga ljus, låt då varje lager stelna lite innan du häller på ett nytt. 


Klart =)


       

Av kraken - 21 januari 2013 14:04

Har ledig måndag, har sovit länge, ätit lunch med mitt hjärta, shoppat super billigt på rean och nu ligger jag i soffan och koller på de två senaste avsnitten av New Girl och bara njuter av min typ perfekta dag. 

Ibland har man det bara bra =) Måste dock ringa ett jobbigt samtal sen i dag, men skjuter på det lite till och ser ett till avsnitt av New Girl istället, för det är precis sådan man får göra när man är ledig! 


Av kraken - 20 januari 2013 12:26

I dag är jag inte alls pigg, hostar, har ont i huvudet och känner mig allmänt seg. Men ska trotsa den här förkylningen och bege mig ut på stan lite senare. Ska heja på och hålla tummarna för pappa, att han vinner storvinsten i postkodlotteriet som har dragit grannyran i Rydaholm. Är det någon som förtjänar att vinna så är det han, som har jobbat och slitit hela sitt liv. Han har alltid gett oss precis allt vi behöver (inte allt vi vill, men allti vi någonsin behövt) Så jag hoppas verkligen han vinner så han kan leva resten av sitt liv utan att någosin behöva oroa sig för pengar mer, att han har råd att göra precis allt han vill. För det är han värd <3


 



Av kraken - 19 januari 2013 21:50

Middagen i går var ljuvlig, rolig och helt underbar. Härligt att bara få umgås med tjejerna, prata och äta god mat. Lövly!

Av kraken - 18 januari 2013 16:23

I dag har jag haft fredagsmys hela dagen. Steg upp vid nio, gjorde mig lite frukost och la mig i soffan och kollade ikapp på lite serier. Sedan jobbade jag en timme och renskrev lite grejer som ska mejlas vidare till styrelsen, ringde två telefonsamtal och ja, det är väll ungefär vad jag gjort i dag haha. 


Nu har jag duschat, sminkat mig och ska strax i väg på tredje middagen i min, Lovisas, Frida och Karins version av "Halv åtta hos mig". Vi kör inte under en vecka, utan snarare två månader haha, vi är upptagna kvinnor förstår ni. Så vi kör lite när vi lyckas få ihop våra scheman =) I kväll ska vi till Lovisa i Gnosjö på näst sista middagen, spännande! Vi betygsätter allas mat, och lägger det i kuvert som vi ska öppna på sista middagen. Den som får högst poäng vinner ett pressenkort på 200kr som vi lägger ihop till. Riktigt roligt och är något som jag rekomenderar =)


 

Av kraken - 17 januari 2013 17:45

I dag har varit första riktiga jobbar dagen i kyrkan på det nya året, började med att ha medarbetarträff. Underbart att ha så härliga kollegor som stöttar och ger en goda råd när man behöver. Sedan har det varit planering och så har jag uppdaterat min nya fina kaldender som jag köpte i Lissabon. Rätt bra dag helt enkelt. =)


 

Presentation


Kraken ett omtalat havsmonster som enligt legender kan sluka hela skepp.
Jag slukar inte hela skepp, men skulle kunna sänka ett om jag behövde.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards