kraken

Alla inlägg under mars 2013

Av kraken - 11 mars 2013 20:05

Steg upp vid halv tio i dag, efter en välbehövlig sovmorgon och körde ner till gymmet och tränade en timme. Känns riktigt skönt! Inget ont bara lite, lite träningsvärk i armarna. Får väll se hur det känns i morgon.

Nu sitter jag på Furugården, har jobbat sedan kl två, jobbar dygn och slutar halv ett i morgon. Roligt att vara här, liksom få känns på det nu innan jag börjar jobba "på riktigt". Har några extra pass här nu innan tjänsten börjar den 15 april och det känns som sagt väldigt bra!
Men nu kallar jobbet!


Av kraken - 10 mars 2013 13:47

Veckan har bara rusat i väg, jag har knappt hunnit med själv. Har varit så mycket jobb i veckan att dygnet nästan inte räckt till.

Och i går var det ju mello, tyvärr vann inte Ralf, men vad 17, jag hade en fantastisk dag hade jag i alla fall. Umgicks med världens finaste pojkvän på dagen och hade massa tonåringar här på kvällen, de sista gick hem vid tre i natt. Så det var lite segt att komma upp till kyrkan vid tio i dag haha. Vi skulle offentliggöra att jag sagt upp mig och så hade jag hand om söndagsskolan, så det gick inte direkt att ta sovmorgon heller. Men nu är jag lite ledig resten av dagen och strax kommer Karin hit på middag. Får bli en lugn eftermiddag känner jag =)


 


Av kraken - 6 mars 2013 11:17

Sitter i pyjamas i soffan med datorn i knät och jobbar, har varit igång sedan halv nio och är strax klar. Har skrivit och förberett för kvällens jobb. Men nu så tar jag ledig fram tills dess. För i eftermiddag ska jag till Bredaryd och träffa fina Karoliina och Lovisa, ska bli mysigt. Så nu ska jag duscha och klä på mig och käka lunch innan jag ger mig iväg. 








Av kraken - 5 mars 2013 21:05

I dag har jag haft en riktigt bra dag, började med att åka ut till Bor för att träffa tant Siv som är som min extra farmor. Jag hjälpte henne med hennes dator och hon bjöd mig på middag och på mandelkubb. Sånt sätter liksom guldkant på livet. 

Sedan tränade jag vattengymnastik och efter de så prövade jag att "simma" med wet vest. Det är som ett skumgummibälte som gör att man flyter så man kan jogga i vattnet, skit kul och as jobbigt.

Avslutade kvällen med att baka scones med miniscouterna, super mysigt!

Nu ligger jag hemma i soffan med sådär lagom träningsverk i högerben och lite ont i det vänstra. Känns ju sådär att jag har ont i mitt "friska" ben nu. Men enligt sjukgymnasten är det mina nerver som är irriterade och gör ont för att de är överansträngda och jag snedbelastar. Så nu blir det lite medicin och sängen.  


   







Av kraken - 4 mars 2013 12:30

Är i Värnamo och sitter hemma hos Emanuel och väntar på att han ska sluta jobba. Hade egntligen tänkt åka hem till mig i dag, så jag kunde gå till gymmet och träna. Men efter ett fantastiskt besked så "måste" jag bara vara kvar i stan och fira! Fira stort med god mat och konfetti (typ haha) Fira att jag har fått nytt jobb! Jo för så är det, de ringde i dag och meddelade att jag fått jobbet! Så nu har jag suttit i telefon halva förmiddagen och ordnat med uppsägning, pratat med facket och mejlat iväg en skriftlig uppsägning. Så den 15 april slutar jag i kyrkan och börjar jobba med ensamkommande flyktingbarn istället. Ska bli så himla spännande, för även om jag jobbat där extra i lite mer än ett halvår så är det inte riktigt samma sak att vara vikarie som att vara fast anställd.


Så i morgon (eftersom jag är ledig i dag) så får jag börja jobba på att knyta ihop säcken i kyrkan, avsluta mina projekt och se till att börja lämna över allt till de andra ledarna, till styrelsen och medlemmarna i kyrkan.
Kommer vara kvar i Smålandsstenar ett tag till och vill nog fortsätta att hjälpa till lite som ledare i tex tonårsarbete och i scout, men mer än så blir det nog inte.

´´

´´

Gislaveds kommun, här kommer jag!

 

Av kraken - 3 mars 2013 20:15

Måste dela med mig av ett recept jag och Emanuel prövade i kväll, super enkelt och super gott! Svart fläsk låda kallades den visst. Vi gorde den på fläskytterfilé, men man kan nog göra den med kokletter med. Och vi hade i lite honung och kalvfond också, men den kan man bara utesluta om man vill.


Till 4 personer


800g fläskytterfilé

4 dl crém fraiche

1 1/2 dl sweet chilisås

1 msk kalvfond (eller lite mer om man vill ha mer smak)

1 dl kenesisk mushromm soy

2 1/2 dl matlagningsgrädde

3 msk honung

Persilja och pinjenötter till granering


Dela fläskytterfilén i ca 2 cm tjocka medaljonger, vispa ihop de andra ingredienserna i en ungsfast form.

Lägg i medaljongerna och in i ugnen i ca 40 minuter, toppa med pinjenötter och persilja. Serveras med potatis.


   




Av kraken - 3 mars 2013 19:01

Började dagen med gudstjänst i pingstkyrkan där två av mina tonåringar blev döpta och gick med i församlingen, kändes härligt att se!


Resten av dagen har gått i lugnets tecken, har haft lite ont i mitt vänsterben i ischias (stavning??) Så jag har mestadels legat i soffan och slappat. Jag och Emanuel hyrde Hypnotisören, hade rätt höga förväntningar efter att ha läst alla Kepplers böcker om kriminalaren Jona Linna och totalt älskat allihop. Men kan säga att jag blev rejält besviken, filme hade ju inte ens samma handling som boken!!! De hade ändrat aldeles för mycket, så minuspoäng för den. Sedan hade jag en totalt annan bild av "Jona Linna" än karaktären i filmen, så var inte allas kul.

Men om en timme så blir det Så ska det låta istället =)


 



Av kraken - 2 mars 2013 20:45

I helgen har jag och hjärtat varit i Öjaby utanför Växjö på Öjaby herrgård.
Emanuel hade en gratis övernattning där som vi utnyttjade. Lyxigt värre!
De hade relaxavdelning med både stor bubbelpool och två olika bastu, där spenderade vi halva vistelsen typ haha, skit gött.
Sedan på kvällen åt vi mat, och eftersom de visst firade något tre års jubileum fick vi en fantastisk skaldjurs platå istället för bara "vanlig" tvårättets. Sååå gott!

Efter att vi moffat hotellfrukost i morse så åkte vi upp till Grand Samarkand i Växjö och shoppade. Ja eller jag shoppade i alla fall. Fyndade massa fint, bland annat nya soffkuddar, skor, leggings, tröja och en fin handväska för 19 kr :)

Nu ligger vi hemma hos mig i soffa och kollar på mello. Jag har röstat på Erik Gadd tre gånger och håller tummarna för hans "vi kommer aldrig att förlora".

Presentation


Kraken ett omtalat havsmonster som enligt legender kan sluka hela skepp.
Jag slukar inte hela skepp, men skulle kunna sänka ett om jag behövde.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards