kraken

Alla inlägg under december 2013

Av kraken - 17 december 2013 15:53

Satt i lungan ro på jobbet i morse vid åtta när jag fick första samtalet om att en kompis fått ett konstigt mejl från mig. Sen dess har telefonen gått varm med folk som ringt och undrat om vad det är som hänt med min mejl. Och de ska jag tala om, mitt e-post konto har blivit kapat inatt! Och nu sitter någon och sänder ut mejl till alla jag känner (och inte känner verkar det som) om att jag är i strandsatt i London och behöver pengar. Själv sitter jag (hemma i Sverige!) och har precis pratat med polisen som tagit upp en anmälan om urkundsförfalskning och försök till bedrägeri. 


Sen har jag varit inne på min mejl som när jag öppnade den var helt tom! Inga mejl och allt stod på arabiska... efter lite gogglande och mycket tryckande lyckades jag ändra det till svenska. Ser då att någon tagit bort allt som finns i min mejl, brev, mejl, kontakter, ALLT! Började nästan lipa. Men nu har jag lyckats få tillbaka mina kontakter i alla fall, tror jag åtminstone. Men mejlen är fortfarande borta och någon kundtjänst går inte att nå.

Upptäckte även att personen som kapat mitt konto skapat ett nytt yahoo konto i mitt namn och lagt till den i min gmail, så att alla mina mejl ska gå dit. Men de har jag lyckats ändra i alla fall. Och nu tror jag att bara Jag har tillgång till min egen mejl. 

Så nu försöker jag komma i kontakt med yahoo och se om de kan ta bort kontot som står i mitt namn och försöker lura pengar av folk, men de var lättare sagt än gjort. Och mejla dem jag kan inte heller, för jag har inget yahoo konto och jag kan inte skapa ett heller, då det redan finns ett i mitt namn. Fy farao säger jag bara!!


inloggningshistorik från min mejl i natt


    

Av kraken - 16 december 2013 23:26

Ligger på jobbet i vårt jourrum och försöker sova. De går sådär kan jag tala om. Killar som är uppe och springer när de egentligen ska sova, eller i alla fall ska vara på sina rum håller mig vaken.
Har ändå varit en rätt lugn kväll utan incidenter eller bråk och det är ju alltid skönt. Men det känns ändå inte vidare kul att gå till jobbet. Och att känna så känns rätt kass.
Men, men. Nu är det bara ett par pass kvar, sen efter årsskiftet byter jag hus. Samma jobb men med andra killar och en annan personal grupp (inte för att det är något fel på mina nuvarande kollegor) men byte av arbetsplats och klienter gör förhoppningsvis jobbet lite lättare och lite roligare. Vi håller tummarna helt enkelt! Men nu ska jag försöka få våra killar i säng!

En bild på afghansk mat som en av våra killar lagade i kväll, jätte gott! Dom kan när de vill! :)

Av kraken - 15 december 2013 19:46

I går var vi med Emanuels familj på tabergstoppen och åt julbord där. Riktigt gott, för mig var det julens första julbord och jag njöt för fullt av all god mat. Efter maten åkte vi med ett stopp hos Emanuels 94åriga mormor i Bondstorp till Jönköping för att gå på Klingande Julkort. Var en riktigt bra konsert och en super bra dag!

   

Klingande Julkort

 
I dag har jag och Emanuel haft lite inflyttningsfest/julfest hemma hos oss. Vi bjöd in våra respektive familjer. Och med föräldrar, syskon, respektive och barn blev vi 17 st. Vi bjöd på julgröt och skinkmacka, lussekatter, glögg och julgodis. Var mysigt och roligt att alla i våra familjer kunde träffas. Nu sitter vi utslagna i soffan och ska se på solsidan =)



Bio

Av kraken - 13 december 2013 22:55

I kväll har jag ätit sushi och varit på bio med Karin. Hobbit 2 såg vi. Mycket bra film och en mycket bra kväll!
Nu ligger jag och Emanuel i sängen och kollar på dagens avsnitt av julkalendern. Riktigt mysigt!
I morgon ska vi till Jönköpings på julbord med Emanuels familj. Kommer nog med bli mysigt :)

Av kraken - 12 december 2013 20:20

I dag på morgonen har jag varit med syster och familj på luciafirande i kyrkan i Forsheda. Gottfrid hade luciafirande med förskoleklassen och årskurs sex. Var riktigt mysigt! Sen efter de åkte jag, syster och barnen hem till oss och bakade pepparkakor och julgodis. Nu i kväll har jag och Emanuel städat här hemma inför vår inflyttnings/advents fest för våra familjer på söndag. Sen har vi tömt några fler kartonger och donat lite. 

Sovit gott i natt har jag gjort med, de där nålarna och att vi fick lite svar och ordning på jobbet i går bidrog med. Så jag tror och hoppas att jag sover gott i natt med.


    

 
  
Av kraken - 11 december 2013 15:30

Nu har vi haft möte på jobbet och högsta chefen för socialtjänsten i Gislaveds kommun var med. Och i alla fall en del av problemen är lösta  och det känns skönt. Sen tackade vi av chefen Margareta som slutar i morgon. Hon bjöd på fika och passade på att ge oss personal oss alla varsin jätte stor julpåse med massa gott i. Sen satte Lotten nada nålar i örat på mig, så i natt ska jag nog kunna sova gott med. 

Men nu ska jag till ljungby och vara barnvakt åt Viggo.


 

Av kraken - 10 december 2013 21:41

I morgon ska jag till jobbet, på personalmöte. Sista innan chefen slutar och ska gå i förtidspension.
Jag tycker det är tråkigt att hon ska sluta, jag gillar nämligen min chef väldans mycket. Inte bara för att hon är en hemskt bra chef och ställer upp för sin personal till 110% och ibland ännu mer. Utan också för att hon är sådär allmänt bra.
Får se hur de blir med nya chefen, men jag är inte sådär hemskt entusiastisk eller positivt inställd. Har inte sett något av de jag vill än så länge, så jag tror inte jag kommer göra det sen heller tyvärr. Men får hoppas att jag blir positivt överraskad.

Usch har ont i magen och hjärtklappning inför i morgon. Att åka till jobbet efter att som hänt. Även om det bara är ett 3 timmars långt personalmöte och jag inte ska jobba mer resten av veckan tycker jag ändå att det känns skitjobbigt. För om de inte har hänt något, om ingen uppifrån tagit tag i saker vet jag inte hur jag ska kunna jobba nästa vecka, hur jag ska kunna gå till jobbet och behövs vara rädd för min egen säkerhet, för mitt eget liv...

Av kraken - 9 december 2013 21:25

Har haft ett långt samtal med en kollega i dag. Och säger som "Ove" att nu får det snart ta att räcka lite. Det hon, jag och andra kollegor har fått utså är helt galet, och jag är bra trött på allt. Förstår inte att det inte händer mer.
Hur ska man kunna jobba utan verktyg? Hur ska en verksamhet fungera utan att att ha en grund att stå på. Hur tänkte staten Sverige när de bestämde att de skulle öppna och starta en helt ny verksamhet, men göra de utan att ge personalen som ska jobba i den verktyg att arbeta med?!
Hur kan man tillåta hot, våld och kräkning, utan att vidta några egentliga åtgärder. Utan att jobba på en förändring eller jobba på riktlinjer och verktyg. Ingen personal ska behöva vara rädd på jobbet, varken för sin egen eller någon annans säkerhet.
Jag är glad att vi har den chef vi har, som stöttar oss personal till 110% Men utan mer verktyg uppifrån hjälper inte de. Vi kan bara göra så mycket med de vi har.
Nej för mig är det nog dax att söka något annat för de här börjar bli sjuk. Hot, våld och kränkning är inte tillåter någonstans, och ska inte heller vara det i vår verksamhet. Så har du något bra tips på jobb till mig, så hör av dig!

Presentation


Kraken ett omtalat havsmonster som enligt legender kan sluka hela skepp.
Jag slukar inte hela skepp, men skulle kunna sänka ett om jag behövde.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards