kraken

Alla inlägg under januari 2014

Av kraken - 21 januari 2014 12:59

Sitter hemma och planerar scouterna för kvällen. Har terminsuppstart i dag och något roligt måste vi ju hitta på! Jag hade egentligen inte tänkt vara ledare denna terminen, känner att jag inte riktigt hinner med. Och det senaste året har scouterna inte varit den energikälla den brukat vara. Utan mer en stress och ett dåligt samvete för att jag inte hinner med. Så jag hade tänkt ta en paous i socuterna för första gången sen jag gick i tredje klass, alltså på 18 år. Men så har vi inga ledare och jag och de andra ledarna bestämde att vi löser det med att jag är med en gång i månaden denna terminen. Och det tror jag att jag hinner med, det är 5 gånger i vår. Så nu sitter jag och planerar lite för dessa gånger. 

 

Av kraken - 19 januari 2014 12:29

I går kom världens finaste Lovisa hit på sleepover. Hon hade "permis" från barnen som var hemma med pappa Gustaf. Vi hade en super mysig kväll med pyssel, godis, ostbricka, och massa planering. I dag på morgonen gjorde vi ansiktsmask och mös ännu mer. Älskade fina Lovisa!

Nu ska jag och Emanuel göra pulled pork, kommer bli så gott!! Även om han nu dränkt köttet i BBQ sås och jag inte kunnat krydda som jag vill. Men vi håller tummarna för att det blir bra och att Emanuels bror Daniel och hans fru Maria kommer tycka det är gott (och framför allt att köttet hinner bli klart!). För dom är inbjudna på middag i kväll.


På pulled pork finns det egentligen hur många recept som helst. Men det jag brukar köra ett rätt enkelt recept med BBQ sås. Till ca 6 personer på är såhär:


Fläskkarré i bit ca 1,5 kg (eller som i dag en rejäl bit fläskytterfile på 1kg som vi då inte behöver köra riktigt så länge, typ 4-5 timmar)

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

2 tsk salt

1 tsk svartpeppar

1 tsk paprika eller chilipulver

2 dl BBQ sås eller tomatsås (i dag blev det som sagt en hel del BBQ sås)


Sätt sen ugnen på 125g

krydda köttet och lägg det i en lergryta, gjutjärnsgryta eller en form med lock

Klyfta lök och vitlök och lägg runt köttet

häll på BBQ/tomat såsen

på med locket och in i ugnen ca 7 timmar

om du vill kan du ösa köttet ett par gånger under tiden, och skulle det koka torrt, fyll på med vatten.


Ät med förslagsvis pitabröd,eller hamburgerbröd, sallad och tsatsiki eller en god vitlökssås.


 



Av kraken - 18 januari 2014 00:17

Diskuterar med en vän på Facebook som tycker att alla diskussioner mellan troende och ateister slutar med att den troende går iväg. Hon ger ett exempel på då hennes far diskuterat religion och tro med en teolog och det slutade med att teologen reste sig upp och gick iväg. Och hon känner att hon var glad över att hon blivit uppfostrad till att vara kritisk mot allt.
Och sen undrade hur jag som troende tänker i frågan. Jag tänker såhär.
Man ska vara kritisk, det är nyttigt och viktigt!
Och jag tänker att jag tror, har en tro och kan förklara varför jag tror så. Samtidigt respekterar jag om du inte tror och tycker det är helt ok!
Och jag vill gärna lyssna på varför du inte tror om du vill berätta. Så kan jag berätta vad jag tror och tänker och varför.
Skillnaden på diskussionen mellan professorn och min kompis far är kanske att jag inte varken vill eller tänker försöka övertyga dig om att tro som jag, eller att jag har rätt och du fel eller tvärt om. För jag anser att det inte finns några direkta rätt och fel i frågan om tro.
Att försöka överbevisa varandra och pracka på varandra sin tro eller icke tro är lika meningslöst som att odla kokosnötter i en hög med snö.

Jag tror på Gud för att jag upplever att jag haft personliga möten med det som kallar jag Gud, känt närvaro från honom, sett under och fått svar på bön.
Jag kan välja att inte tro att det är Gud, att förklara det jag känner på andra sätt. Att bestämma att det var en slump att det blev som jag bad. Tex att mitt knä av en slump blev helt när jag var 16 år gammal och de blev bra när en kille bad för mig och läkarna inte visste hur det gått till. Men jag väljer att inte tro på slumpen. För jag har en tro och en övertygelse om att det finns en Gud och jag väljer att tro på honom. Och att säga att min upplevelse är fel, det är fel.

Av kraken - 17 januari 2014 10:11

Ute snöar det och snön ligger vit på taken, men klockan tio är jag fortfarande inte riktigt vaken.
Morgonen är kommen för flera timmar sedan. Men jag vaknade först efter 50 snooz och tänkte, är det ny dag redan?!
Som en zombie slängde jag i en maskin tvätt och sen tände jag i kaminen. Men jag vet inte riktigt om det var ved eller tvätten jag tände i den...
I går hade jag en lång "att göra lista" liggandes på bordet. Och jag vet inte om jag råkade elda upp den eller vad jag gjorde?
Men de gör kanske inte så mycket i dag. För jag känner mig rätt "att göra" svag.
Efter en snart 60 timmars arbetsvecka, måste de väll vara ok att strunta i allt "att göra" och bara däcka. Och veckans jobb är ju inte ens färdigt än, så varför skynda att göra nu, när Emanuel kan göra det sen?
Och jobbet börjar inte förens klockan två, så varför stressa upp på morgonen då?
Så jag kryper nog ner i sängen en stund till. Enbart för att jag kan och jag vill.
Ute snöar det och snön ligger vit på taken men klockan tio är jag fortfarande inte riktigt vaken.

Av kraken - 15 januari 2014 13:07

Tänk att få ha så underbara kollegor som jag. Känner mig välsignad och himla glad över att få ha så fina människor omkring mig!
Och första veckorna på nya boendet har gått bra! Lite annorlunda arbetssätt, lite andra regler och en annorlunda planlösning på boendet göra oerhört mycke!
Jag har nu jobbat 6 dagar i rad och visst är jag lite trött. Men inte alls i den bemärkelse som innan.
Hade det varit 6 dagar på raken i det andra huset hade jag varit helt färdig. Men inte nu! Så istället för att helt slut efter ett dygnspass åka hem och vila åker jag nu rätt pigg och hälsar på Karoliina och barnen istället :) Tummen upp för de!

Av kraken - 14 januari 2014 11:53

Att stiga upp och tända en brasa vid halv åtta, bre en macka och göra ett glas oboj och sen krypa tillbaka ner i sängen och bara ligga och mysa ända till kvart över nio, det är en skön morgon de! Nu är dagens och nattens dygnsjobb förberett och övernattnigsväskan packad. Men inna jag åker till jobbet måste jag förbi smålle igen. Insåg när jag skulle sätta upp de nya lampskärmarna jag köpte i går, att jag råkat stoppa ner två olika modeller i korgen i går istället för två lika dana haha. Men de går snabbt att byta som tur är =)


 

Av kraken - 12 januari 2014 21:00

I dag har vi hunnit med en hel del här på fållavägen. Jag har jobbat dygn och slutade vid tolv i dag. När jag kom hem höll Emanuel på att städa för fullt och vi har plockat ner de sista av julen tillsammans. Känns skönt att få undan allt, även om snön och kylan verkar komma nu äntligen. Men efter att ha läst underbara Claras blogg om krispiga vår färger så ville jag få undan julen illa kvickt :)
Sen har vi botaniserat i vårt förråd av fönsterlampor och kommit fram till att vi behöver fler, vi har inte till alla fönster. Så det ska jag fixa i morgon på smålle, hoppas de har några fina.

Efter städ och vårstäda kom Sara och Viggo på besök, vi åt en smarrig kyckling middag med glass till efterrätt, mums! Sen mös vi i soffan en stund innan de var tvungna att åka hem. En dag full med både jobb och återhämtning. Och det känns riktigt gott.
Nu kollar ja och Emanuel på "Så ska det låta" och laddar inför en ny jobbarvecka. Blir sex dagars jobb nu i ett kör, måndag till lördag, men det ska nog gå bra de med :)

Av kraken - 11 januari 2014 13:05

Vilken kass morgon jag haft. För det första har jag sovit jätte dåligt i natt, sen vaknar jag med världens huvudvärk. Och när jag tagit en tablett och väl kommer ur sängen så inser jag att jag sovit två timmar längre än vad det var tänkt. Så jag han inte med att städa på morgonen som jag hade planerat.
Jag tänker att en dusch nog piggar upp mitt trötta huvud och det gjorde den. Men när jag ska kliva ur badkaret trasslar jag på något vänster in mig i duschdraperiet och trillar rakt ner på golvet med duschstång och duschdraperi över mig. Måste ha varit en rätt rolig syn haha. Men jag slog mig faktiskt inte. Och lyckades krångla mig ut ur duschdraperi och ut ur badrummet. Bra start på dagen va!
Fy farao säger jag bara.
Men nu är jag på smålle och käkar räkmacka till frukost för att pigga upp mig lite innan jobbet. Och för att köpa nya inneskor. En av våra boenden tog mina och gick/klippte sönder mina andra nu i julhelgen. Jäkla unge rent ut sagt!
Så nu har jag köpt nya och hoppas jag får ersättning för mina gamla, eller i alla fall mina nya betalade!

Presentation


Kraken ett omtalat havsmonster som enligt legender kan sluka hela skepp.
Jag slukar inte hela skepp, men skulle kunna sänka ett om jag behövde.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards