kraken

Alla inlägg under mars 2014

Av kraken - 8 mars 2014 10:20

I går fick jag och Emanuel och la oss tidigt och då menar jag tidigt! Vi skulle egentligen gått ut och ätit och bowlat med vänner i går. Men då jag absolut inte kände mig kry så stannade vi hemma istället. Åt lite god mat och sen gick vi och la oss redan vid nio hahah. Jag sa ju att vi la oss tidigt! Men båda var super trötta. Emanuel både steg upp tidigt och jobbade och när han kom hem fortsatte han jobba och gjorde massa på övervåningen, så pappa kan måla de andra två rummen på måndag. Så det var mer än välbehövligt att gå till säng tidigt. För Emanuel ska jobba extra i dag och för mig som varit sjuk så var det bra med några extra timmars sömn. Vid halv nio vaknade jag utvilad, utan feber och kände mig rätt pigg och redo för en ny arbetsdag.

Så strax ska jag åka iväg och inte bara jobba mitt vanliga dygnspass, utan jag ska börja 2 1/2 timme tidigare och jobba lite extra och åka iväg och handla lite med en boende som behöver lite egentid med personal och lite nya kläder. Så då ska vi passa på att göra både och. Och i strålade sol dessutom! För i dag skiner solen och vårkänslorna bubblar inom mig, underbart!


Av kraken - 7 mars 2014 15:12

Fy vad det är synd om mig som är sjuk! Mest synd om mig är det för att min nästa rinner hela tiden. Men lite bättre med febern i dag är det i alla fall.Så jag bestämde mig i morse för att ändå åka iväg på den där frisör tiden jag hade inbokad i dag. Hade ju fått ett presentkort av Emanuel med, så då måste man ju passa på. För jag tänkte att om jag tvingar iväg mig själv till frisören för att bli fin i håret, så kommer jag känna mig lite mindre sjuk. Men nja jag vet inte de ja.

Det tog tre timmar istället för två, hade i och för sig en elev som gjorde det, men tycker ändå att 3 timmar var länge. Och sen när hon var klar så frågade hon om hon skulle locka mitt hår, och ja ja tänkte jag, gör du de. Har jag ändå suttit här i tre timmar så kan du väll köra lite med locktången med. Resultatet, jag ser ut att vara 40 år hahah

Sen när jag skulle betala höll jag på att sätta i halsen. Vad jag förstått skulle de kosta 1200 kr med klippning och slingning och sen  med 20% rabatt på de, då hon som klippte mig var elev. Sen så hade jag presentkort på 300kr så trodde jag det skulle kosta typ 650kr, helt ok. Men det gjorde det inta alls, för klippningen kostade utöver slingningen, så då fick jag ändå betala 1000kr... Inte alls vad jag räknat med. Men jag orkade inte dividera. Så jag betalade och åkte hem. Med en frisyr som en 40åring....

Men men, utöver lockarna, som jag bara kan tvätta ur och priset så är jag jätte nöjd. De blev fint, bort med alla slitna toppar och lite ljusare som jag ville ha det. Färgen syns dock knappt på bilden, men i alla fall. 


 

Av kraken - 6 mars 2014 19:57

I dag är det 6 dagar utan socker och kolhydrater för mig, känns skitbra. Känns skitkass däremot att jag ät sjuk, har varit snorig och lite förkyld i över en vecka och i dag vaknade jag med feber. Tog två alvedon och åkte till jobbet, vi hade personalmöte mellan 12-15 och sen skulle egentligen jobba till tio i kväll, åt kollegan Jonas som har semester. Men eftersom jag har världens bästa kollegor så jobbar Johan åt mig i kväll, så jag kunde åka hem och kurera mig.
När jag kom hem så var det hemskt synd om mig, så jag åkte förbi ICA köpte ölkorv och baby bell och en ny tidning. 

Sen när jag kom hem tänkte jag att jag ska ställa mig på vågen och se om det hänt något, nått grams skillnad kanske sen i fredags. Skulle egentligen inte väga mig förrens i morgon, 1 gång i veckan har jag bestämt att jag ska väga mig, men kunde inte hålla mig. Och kan jag tala om att det var skillnad,- 1,5 kilo har hänt. På 6 dagar!!! Helt galet, LCHF ist the shit! Vågen visar minus redan, magen mår bättre, inte så där uppsvälld som jag brukar vara, mycket mindre socker sug och jag känner mig mätt och go lääänge när jag ätit.


   

Av kraken - 5 mars 2014 10:06

Min underbara pappa är hos oss och hjälper oss att måla och tapetsera om på övervåningen. Vi hade nog fixat de själva också, men har man en pappa som varit målare i över 40 år, så är det jätte skönt och oerhört lyxigt att han vill hjälpa oss.
Och det blir så galet fint!!! Det är inte riktigt färdigt ännu, men skillnaden är enorm. Vitt och framför allt otroligt mycket ljusare. Blir glad bara jag sticker upp huvudet i trappan. Det enda vi behöver göra nu är att köpa ny lister och sen välja en bård till tv-rummet uppe. Den gamla bården går inte att få bort ordentligt utan att skada väven nämligen. Och då vi inte vill göra om hela väggarna så får det för enkelhetens skull bli en ny. Får se om vi hittar något som passar.Och i mitt pysselrum, de som är innanför tv-rummet på båda bilderna kommer det bli en ny fondvägg. Vi ska återanvända den tapet vi har nere i hallen, då det blev två rullar över som fi inte fick lämna tillbaka. Och jag är helt kär i den tapeten, så det kommer bli super !


 

     '


Av kraken - 4 mars 2014 22:09

I kväll har jag bakat semlor med mina underbara, fina, fantastiska scouter. Eftersom vi bara hade en och en halv timme på oss så bakade vi bullarna med bakpulver istället för jäst. Och de blev rätt ok faktiskt. De blev lite som scones i konsistensen och blev lite torra efter att ha legat framme en stund. Men eftersom tjejerna åt dem direkt gick det bra och dom var helnöjda. Och jag höll mig faktisk ifrån semlorna, smakade inte ens en smula. Tog 2 skedar grädde istället, åt typ en halv sked haha sen var jag nöjd. Nöjd på grädde och väldans nöjd för att jag lyckats hålla mig från semlorna när alla andra satt där och åt. Och det gick hur bra som helst, de svåraste var mandelmassan. För jag äääälskar mandelmassa! Men de gick bra, heja mig!


         

Av kraken - 4 mars 2014 10:20

Fjärde dagen utan socker och kolhydrater och jag lever fortfarande. De trodde jag knappt efter huvudvärken och sockersuget jag hade i går. Men efter en alvedon, ett stort glas vatten och en tupplur på soffan så mådde jag bra igen.

Och det var faktiskt inga större problem att motstå syrrans nybakade bröd på kvällen. Var bra sugen kan jag lova, men ett glas vatten och jag klarade av att motstå frestelsen. Åkte hem till syrran på kvällen för att kolla på Greys näligen! För jag jobbar på onsdag, så vi kollade i går istället. Och galet vad spännande det var, nu vet jag vem April väljer!! Och jo, jag tycker hon valde helt rätt. Mer säger jag inte, så jag inte förstör för någon anna haha. 


     

Av kraken - 3 mars 2014 15:08

Är nyligen hemkommen efter en riktigt lång helg på jobbet med jobb fredag-måndag. Är helt slut. Men jobbar igen i morgon och alla andra dagar denna vecka med, utom fredag. Har blivit lite extra pass och ett passbyte åt en kollega som fyller år. Så jag jobbar hennes dygn lördag-söndag som kommer så jobbar hon åt mig om två veckor. Så då är jag långledig, men känner nu att det blir lite mycket denna veckan. Men de får gå. 


Sen går jag från och med fredag på socker diet, inget socker över huvud taget på en vecka har jag bestämt mig för. Hel enkelt för att jag tyckte att nu får det vara bra med socker. Är sockerberoende och det har verkligen visat sig nu när jag slutat. Efter tre dagar utan socker har jag världens huvudvärk och har abstinens efter socker så det är inte klokt. Men skam den som ger sig, när jag känner såhär inser jag ännu mer hur beroende jag är. Det är inte så att jag ätit godis varje dag, men kakor ibland, socker i teet, en chokladbit här, en coola där, socker i brödet, socker i gelen till köttbiten socker i sylten på ostmackan, socker i tuggummi, ja de finns socker i typ allt.

Äter inte ens frukt denna veckan, för frukt innehåller fruktsocker och ska man sluta, så ska man sluta.

Sen vill jag så klart kunna äta en kaka någon gång ibland eller lite godis, men just nu är det stopp!

Så nu är det LCHF som gäller, för då kan jag faktiskt äta mat och inte behöva svälta mig själv för att avstå från allt socker. Och går det bra kör jag nog vidare på de. Men som sagt jag får se på fredag hur jag mår, dom säger ju att man ska typ tappa allt sötsug när man äter LCHF så vi får väll se.


...

Av kraken - 1 mars 2014 23:09

Det finns två saker jag verkligen hatar. Cancer och att den finns i dig...

Presentation


Kraken ett omtalat havsmonster som enligt legender kan sluka hela skepp.
Jag slukar inte hela skepp, men skulle kunna sänka ett om jag behövde.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards