kraken

Alla inlägg under november 2014

Av kraken - 18 november 2014 18:09

Höstmörker och tända ljus är liksom något som hör i hop. Jag eldar ljus året om, förbrukningen av värmeljus är mycket hög i det här huset haha. Men jag älskar som sagt levande ljus, året om, tända ljus en sommarkväll kan vara precis lika mysigt som tända ljus en mörk höstkväll. Men ljus-konsumtionen är så klart extra hög på hösten och vintern, då har vi tända ljus här nästan varje kväll. Eller i alla fall de kvällar jag inte jobbar. Oavsett om det är helg eller inte så är tända ljus är en lyx jag alltid unnar mig, har ljuslyktor i vart enda hörn av huset. Finns inget så mysigt som att tända ljus och krypa ner i soffa framför tvn eller med en bok när höstrusket eller vinter stormarna viner utanför. Är nog därför jag älskar vår kamin så mycket också, för att jag gillar de levande ljuset, elden som både ger en extra skön värme och en härlig stämning. Tummen upp för eld! 


 

  


Av kraken - 18 november 2014 13:59

I går blev ännu en tidig dag för mig då jag skulle vara på jobbet redan vid sju. Skulle iväg tidigt med en boende och fick jobba några timmar extra, 7 timmar extra för att vara exakt haha. Var på jobbet från 07.00-21.00 i går. Var helt slut när jag kom hem, så jag la mig i ett varmt bad innan jag kröp i säng. Riktigt skönt. 

Och då jag jobbade så mycket i går kunde jag faktiskt kompa ut hela min dag i dag, de var lyxigt. Så nu sitter jag i soffan med en brasa tänd i kaminen och slappar. Gött!



Av kraken - 16 november 2014 10:21

I natt har vi varit barnvakt åt Arvid  5 år, så syrran och hennes man var iväg på kalas. Vi käkade pannkakor, lekte med lego och kollade på Frost på kvällen. Sen somnade han vid halv nio och jag en timme efter haha. 

I dag väckte han mig vid sex (!) Var bara att stiga upp och plocka fram frukosten. Sen satt vi där länge, länge och åt frukost och pratade om allt möjligt, som om eld. Vad är det som gör att eld brinner, hur släcker man en eld?  Om man testar med en vuxen, då kan man se att om man sätter ett glas över ett ljus, då försvinner luften som ljuset behöver och de slocknar. Men om det är en stor eld, vad gör man då. Vad säger man man ringer brandkåren, om man inte vet sin gata, eller den adress man är på, hur kan man då förklara vart man är? sådant roligt har vi avhandlat i dag, härligt med ungar och dess tankar. 

Nu ska vi åka till stan och vid två gå på bio med storebror Gottfrid och Emanuels brorsdotter Agnes.


 


Av kraken - 14 november 2014 23:45

I dag har jag varit galet ambitiös Jag steg upp kvart över sex, på min lediga dag! Vet inte när de hände senats, aldrig typ haha. Men jag hade en tanke att åka till simhallen och simma morgonsim. Och då de bara har öppet mellan 06.00-08.00 för morgonsim i Värnamo och sen inte öppnar igen fören vid två. Så jag ställde hurtig klockan och var i simhallen kvart i sju. Kändes väldans gott efteråt, även om det nog inte är något som kommer bli en vana. 

När jag kom hem bastad, mör och nöjd så städade jag huset, diskade och stvättade. Men sen däckade jag efter lunch och sov en timme. Skönt!

På eftermiddagen åkte jag och Emanuel till Gnosjö på 7 års kalas för Agnes. Mysig kväll med Emanuels bröder med familjer! Nu är det sova dax, för i morgon ska jag på melodikryss frukost hos Karin!


 

Av kraken - 13 november 2014 16:39

Alltså Erikshjälpen är ju en för bra affär, var där med syrran i dag. Efter att hon och pappa varit här på lunch. Måste ju passa på att träffa pappa mycket nu när han ändå är i Forsheda och målar hos syrran ett par veckor. Han brukar åka hem runt lunch, så då passar de ju utmärkt att jag bjuder honom på mat innan han åker hem. 

Efter lunchen i dag åkte jag och syrran alltså till Erikshjälpen, att återanvända saker har blivit modernt igen och det gillar jag! Hittade dessa två fantastiskt fina banböcker i dag. De hade jag själv som liten så de var av ren nostalgi jag köpte dem. Var bara tvungen, i fantastiskt fint skick var dem med. Syns knappt att de varit öppnade. 

Nu sitter jag framför brasan och myser, väntar på att Emanuel ska komma hem från sin utbildning så vi kan spendera kvällen ihop med att bara umgås och ha det gott framför kaminen.  


    

Av kraken - 12 november 2014 20:30

Vilken skön dag jag haft, jag avslutade mitt dygnspass på jobbet vid elva och var nöjd med min jobbinsats. Efter åkte jag hem och åt lunch med fina pappa som varit i Forsheda hos syrran och målat. Så jag bjöd honom på kebabrulle och vi fick lite tid att umgås, härligt!
Sen på eftermiddagen åkte jag och Emanuel till Huseby julmarknad. Det har ju blivit tradition nu och det var precis lika mysigt som förra året. Vi var där rätt tidig, redan strax efter två. Då är det inte sådär mörkt och mysigt ute då och man missar lite av alla ljus och marschaller, men man slipper trängas med en massa folk och de uppskattar jag mer än att myset, tycker det är mysigt nog i stugorna och husen och vid alla utställningsbodar med alla julgrejer och allt fint hantverk man får se. Vi strosade runt i två timmar ungefär innan vi åkte hem och jag blev så klart ännu mer sugen på att börja julpynta nu haha. 

 

Av kraken - 10 november 2014 19:13

Måndag kväll och jag sitter i soffan helt utslagen. Har varit på utbildning hela dagen och sen efter 7 timmars utbildning var jag tvungen att åka till jobbet och jobba en timme innan min vikarie som skulle jobba för mig i kväll kom. Åkte från jobbet vid strax efter fem, helt slut och tom i huvudet haha. Man blir ju sådär mosig i huvudet efter en heldag med utbildning och förelsäning. Och trots att det var en rätt bra föreläsare med intressant ämne så var vi flesta rätt lagom sega när det började närma sig slut vid fyra.

Känner över lag att jag är trött nu, har varit mycket på jobbet de två senaste veckorna och jag har liksom inte hunnit vila upp mig och få tillbaka energin. Även om jag var ledig i helgen och hade en fantastiskt bra helg med en riktigt slapp lördag och sen barndop på söndag så kände jag inte att jag var utvilad. Har till och med bokat av träningen hos sjukgymnasten i morgon för att få sova ut ordentligt innan jag ska jobba dygn. Behöver de för att orka med. 


 


Av kraken - 7 november 2014 18:24

Fredag kväll, hemkommen helt slut efter jobbet. Käkat pizza med fina Emanuel och ligger nu ustalgen med honom framför en film. Klassisk fredag haha. Men sjukt skönt, strunta i att laga mat och beställa något enkelt, fett och onyttigt sen slöa i soffan och bara göra ingenting. Tack och hej trevlig helg )(

Presentation


Kraken ett omtalat havsmonster som enligt legender kan sluka hela skepp.
Jag slukar inte hela skepp, men skulle kunna sänka ett om jag behövde.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards