kraken

Alla inlägg under december 2014

Av kraken - 13 december 2014 16:00

I dag har jag varit i Gnosjö hos familjen Sköld. På vägen dit var det vintervackert väder med snö, för i Gnosjö hade det fallit mycket med snö än här i Forsheda. Tyvärr han nästan alla snö smälta bort innan jag åkte hem igen. Men några fina vinterbilder fick jag. Både på naturen och på Lovisa och barne när vi byggde en snögybbe in den snö som fanns. Mysig dag! I kväll ska vi bowla och käka pizza med dykarklubben Amfibia, ska blir roligt. Fast jag är rätt trött, så jag ska nog sova en lite runda nu innan vi ska åka iväg vis sex. Men först ska jag ut och titta på julgranen Emanuel varit och huggt! 

   



Av kraken - 10 december 2014 21:50

Har varit hemma från jobbet i dag med. Vaknade med migrän och feber men lyckades häva den i tid med en tablett, så jag behövde inte bli liggande hela dagen. Och fram emot lunch var jag även feberfri. Så i morgon är jag redo för jobb igen.

Av kraken - 9 december 2014 16:20

Är fotfarande sjuk, men ingen spya sedan i går. Bara feber och ont i huvudet i dag. Har mest bara vilat. Och faktiskt bakat lite snabbt julgodis! Har gjort snöbollar och marsipanbröd. 


Till snöbollar behöver du 100 g vi choklad till en påse polkagrisar (sedan är det bara att dubbla hur mycket du behöver). Du smälter chokladen över vattenbad, och krossar eller som jag mixar polkagrisarna.Sen blandar du ihop och klickar ut i antingen små formar eller på bakplåtspapper, klart.


Marsipranbröds iden fick jag när jag kollade på Ernst i går. Också sjukt smidigt och galet gott. Jag följde inte riktigt hans recept utan gjorde ett eget.

Jag använde en stor rulle mandelmassa som jag rev på rivjärn. Hackade hasselnötter, en näve ungefär, rev skalet från en halv apelsin plus att jag hade i en matsked sådant där apelsinskal från Dr.oetker som man hittar bland bakgrejerna i affären. Sedan ungefär i ca 2 matskedar russin som fått stå och dra i apelsinsaft (jo jag gillar apelsin haha) men jag tror Ernst hade någon typ va likör till sina russin.Sedan blandade jag ihop allt till en deg och rullade ut två korvar som jag täckte med smält mörk choklad och dekorerade med mandelspån och apelsinskals bitar. Klart! Lätt och smidigt.

Sedan slog jag in en gammal pralin ask i julklappspapper och fyllde den med lite gott, så kan man ge bort den i present på någon av alla adventsfika man är på. Eller som jag tänkt, ta med den på julafton. Bara att förvara i frysen så länge.


Sedan testade jag även ett annat julknep som Ernst tipsade om. Han hade en lite fonduegryta med ljus under och så så hade han i julkryddor och vatten i den och så luktade det så gott så gott. 

Det var jag ju så klart tvungen att testa haha. Jag plockade fram min faktiskt oanvända lilla fonduegryta och hällde i kokande vatten, en kanelstång, lite nejlika, några bitar apelsinskal och en stjärnanis. Ni kan tro att det luktar jul i detta huset nu! Nästa gång ska jag nog utesluta anisen och ha i en lite grankvist istället. 


                 

Av kraken - 8 december 2014 12:54

Här har det inte uppdaterats på länge, men det beror helt enektl på att jag jobbat hela helgen. Har haft både en jätte bra jobb helg och en jätte dålig. Har bakat pepparkakor och lussekatter med killarna på jobbet, roligt och uppsakttat. Tyvärr spårade det ut i lördags kväll och en kille gick bananas, inte så roligt. Fick jobba över en och en halv timme och var inte hemma förens vid halv ett tiden i lördags natt.

Sen i går var det ok, tyvärr mådde jag rätt kass, trött och ont i huvudet men dagen gick bra, men sen vid åtta tiden började jag må illa och fick skynda in på toaletten för att inte spy i knät på en av killarna. Så det blev ingen journatt för mig. Fick åka hem i stället och min fina kollega tog min natt så jag kunde åka hem och kurera mig.


Men efter allt de där jobbiga i lördags, så försökte jag ändå se det positiva med mitt jobb. Ville inte att en kille av sju skulle få förstöra en hel jobb helg. Så jag gick in och läste i en anteckning jag har i mobilen med roliga saker killlarna sagt om vad som är typiskt svenskt. Så den tänkte jag dela med mig av nu.

Vad är typiskt svenskt?
Man säger allt två gånger, hej hej, tack tack, ja ja, nej nej, m.m
Man står i kö, överallt.
Man sätter sig inte jämte någon på bussen.
Man pratar inte med främlingar.
Man säger tack till allt (gärna två gånger).
Man fikar
Man dricker mycket kaffe.

Man blir förnärmad om någon kritiserar ens lokala pizzeria.
Man pratar alltid om vädret. Har man inget att säga kan man alltid prata om vädret.
Man lever efter klockan, att komma i tid är lag.
Man kan lita på polisen, dom dömer efter vad man gjort, inte efter hur mycket pengar man kan muta dem med.

Man har konstiga ordspråk, typ "det är ingen ko på isen" och "ingen fara på taket" Vad gör kon på sjön liksom och vem är inte på taket haha
Man säger alltid att det inte finns dåligt väder bara dåliga kläder( trots att det regnar och är kallt 9 månader om året)




Av kraken - 4 december 2014 13:50

Har varit hos sjukgymnasten i dag på morgonen och tränat, kändes bra trots att jag har och har haft ont i veckan. Men sjukgymnasten bestämde att jag inte ska träna nästa vecka och se om det gör någon skillnad. Så vi får väll se hur det går. Hoppas det blir bättre!

I övrigt i dag så ska jag mest bara vila, har en lååång jobbahelg framför mig med två 11 timmars pass fredag och lördag och sen ett dygnspass söndag-måndag. Många timmar blir det, så jag kan behöva ta det lugnt i dag känner jag. Får bli lite pyssel hemma med tvätt och så, men inte så mycket mer än de tror jag. 
I övrigt köpte jag en så himla bra födelsedags present till Emanuel i går, som han kommer älska. Och jag vill bara att han ska öppna den nu på en gång haha. Men han vill vänta till sin födelsedag, så de får väll jag med då. 


Har målat naglarna i dag, den blå bilden var min inspiration. Men nja min snöflinga blev inte riktigt så fin hahah. 

 

Av kraken - 3 december 2014 19:45

I dag har jag varit i Jönköping och haft kaplan-träff och planerat lite scoutläger. Gick bra och det var super kul at träffa Miakela med! Skulle egentligen renskriva anteckningarna från planeringen nu i kväll hade jag tänkt, men det är jag alldeles för trött för, så de får bli i morgon istället.

När jag ändå var i Jönköping i dag passade jag på att gå in på bland annat Ikea, oj oj vad mycket bra jag hittade! Värmeljus, två bra lådor för källsortering, ny badrumsmatta och lite annat kul. Sedan på vägen hem stannade jag även i Värnamo och handlade lite. Så nu är alla julklappar klara och Emanuels födelsedagspresent är också färdig. Känns så himla bra! Inslagna är dem också, alla paketen för de har jag suttit med i kväll. Slagit in paket och lyssnat på julmusik. Så himla mysigt! Nu blir det slapp i soffan resten av kvällen. 



Av kraken - 2 december 2014 21:32

Jag jobbade dygn från i går tills i dag och när jag kom hem från jobbet i dag hade min fina Emnauel städat hela huset och lagade mat till mig innan han själv åkte till jobbet för att jobba kväll.

Efter att ha pluggat in mig lite på morgondagens kaplan planering inför sommarens läger så la jag mig på soffan för att sova en halvtimme. Vaknade doock två och en halv timme senare, med larmet på telefonen som pep och pep utan att jag hört ett dugg. Fick skynda upp och göra mig iordning för scouterna som jag hade i kväll. Blev lite stressigt där men han i alla fall och hade en mysig sista scoutkväll för terminen med mina tjejer.


Presentation


Kraken ett omtalat havsmonster som enligt legender kan sluka hela skepp.
Jag slukar inte hela skepp, men skulle kunna sänka ett om jag behövde.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards