kraken

Alla inlägg under november 2016

Av kraken - 11 november 2016 09:23

Ännu en fantastisk vaken natt, ja eller några timmar har jag nog sovit, men inte sådär hemskt många. Vid fyra vaknade barnet för typ tredje gången och var vaken till halv sex, sen sov hon en halvtimme och har varit vaken tills nu klockan nio, då jag äntligen lyckades söva om henne igen.
De här med utvecklingsfaser är ingen höjdare på sömnen alltså.
I går sov hon jätte lite på dagen, trots att hon sovit riktigt dåligt även i går natt, så jag tänkte att nu sover hon nog bra, men de gav helt motsatt effekt och hon har sovit sämre än någonsin haha. Får försöka hitta tillbaka till en jämnare sömn både på dagen och på natten för henne och se om det hjälper.

Uppe på detta med sömnbrist så hade vi helt missat att sotaren skulle komma i dag på morgonen, så jag tände i kaminen i morse och Emanuel hade glömt ställa ut stegen. Men sotaren var snäll och sa att han kunde komma tillbaka i eftermiddag mellan två och tre. Måste köpa typ choklad och blommor till honom som tack

Av kraken - 10 november 2016 19:03

Vinga håller på att lära sig att krypa, eller just nu så ålar hon frammåt, rulla, snurrar och joxar runt i största allmänhet, men det är nog inte långt kvar tills hon kryper tror jag. Märks på natten också kan jag säga, för hon vaknar hela tiden, i natt var hon vaken en gång i timme från klockan ett tills vi steg upp vid sju. Sådär roligt, roligare var det när hon körde järnet i babygymmet i går "vi riva hela haket - såklart"


 

Av kraken - 9 november 2016 15:31

Har precis sövt Vinga efter en kladdig gröt lunch. Nu sover hon gott och jag sitter i soffan och slö syrfar på mobilen.

Väntar på ett rätt spännande samtal. En skribent/journalist (eller vad han nu är) från tidningen/fackförbundet Vision ska ringa upp mig för en intervju i dag.
Var med och svarade på en enkät de skickade ut för ett tag sen om att jobba på HVB-hem för ensamkommande ungdomar, vilket jag gjort i fyra år, innan jag bytte jobb.
Han vill fråga om arbetssituationen och hur det sett ut med hot och våld, rutiner kring detta och så.
Blir det en bra intervju så kommer det med några rader i deras tidning, spännande!
Satt och skrev ner en del i går, om händelser med hot och våld, vad jag kan säga kring dessa utan att bryta sekretessen, försöka koka ner typ 25 incidenter till några få, inte jätte lätt. Men vi får se hur de blir, håller tummarna för att det går bra. Tycker det är ett viktigt ämne och något som behöver belysas, hur de ser ut för personalen på våra boenden runt om i landet.

Av kraken - 7 november 2016 20:17

I går så sydde jag en åkpåse till Vinga, hade sett en bild på nätet med något liknande. Men när jag såg vad den kostade så storknade jag nästan, 2000kr för en åkpåse var jag absolut inte beredd att betala. Så jag började fundera på om jag inte kunde sy en själv och jo, det kunde jag!

Köpte två filtar på jysk för det fin fina pristet av 114kr, en fleecefilt som dagen till ära bara kostade 15kr och en stickad filt för 99kr. De tycket jag var helt ok, knapparna utanpå hade jag hemma och jag tror jag gav 20kr styvk för dem när jag köpte dem, så åkpåsen gick på ca 175kr. 

Då min symaskin pajat så sydde jag hela för hand, tog sin lilla tid kan man ju säga. Hade nog inte kunnat sy hela på maskinen, men kortsidorna och ena långsidan hade nog funkat.

Aja tog ungefär 3-4 timmar att sy ihop, både filtarna är vikta dubbla, lagda på varandra, hopsydda runt om, men inte i botten, vände allt på rätt håll, vek, sydde ihop botten och i med knappar.Två av knapparna är bara dit sydda direkt på och går inte knäppa upp. Tyckte inte det behövdes och med tanke på att bara knapphålet tog typ en timme att sy så får de vara bra med de haha.

Blev jätte nöjd i alla fall och Vinga fick ligga i den i dag när vi var ute och gick, tre minus höll den definitivt till i alla fall. 


 

Av kraken - 4 november 2016 18:11

Jag och Vinga sitter hemma och har fredagsmys i soffan för oss själva, jag med coola och jordnötsringar och Vinga med en prasselbok och raffen. Mannen är iväg och byter olja eller nått sådant med kompis på kompisens bil och skulle sedan åka in till Värnamo och käka hamburgare. Han lovade att ta med sushi hem så det gör inte så mycket att vi sitter själva ett par timmar. För jag är sjukt sugen på sushi haha. 

Av kraken - 2 november 2016 21:52

Oj oj vad firad jag blev i går, av både familj, vänner och grannar. Blev så glad att så många hörde av sig och grattade mig, både ringde och smsade och så.
Grannarna kom hit och sjöng och lämnade blommor och present på kvällen. Jag hade en lite fågel som viskat att de skulle komma, så jag hade fixat lite kladdkaka och kaffe när de dök upp.

I dag har första snön fallit, lite tidigt tycker jag, men det sägs ju att det ska bli en vargavinter, så det börjar kanske redan nu med kyla och snö.
I övrigt har jag varit hos frissan och blivit snygg i håret i eftermiddag, så gott att få bort de slutna och fräscha till de lite. Fick bli en present till mig själv.

Av kraken - 1 november 2016 11:36

Hurra! I dag blir jag 30år! Vinga firade detta med att vakna redan kvart över sex i morse haha. Så nu vid halv tolv har hon redan hunnit med att sova två gånger, ligger jämte henne just nu och vilar lite jag med, har haft ont i höften sedan i går, hoppas de släpper snart.
Emanuel firade mig med ett super fint halsband och örhängen från Edblads, jätte, jätte fina!
Jag hade även köpt en liten present till mig själv, ett armband med tre brickor med våra första bokstäver på. Men måste få hjälp av Emanuel att ställa in längden, så jag inte tappar det.
Än så länge har jag haft en rätt lugn födelsedag, kommer nog lite gäster i kväll tror jag, så ska passa på att baka lite nu när Vinga ändå sover tänkte jag. Ska bara ta mig ur sängen först haha.

Presentation


Kraken ett omtalat havsmonster som enligt legender kan sluka hela skepp.
Jag slukar inte hela skepp, men skulle kunna sänka ett om jag behövde.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards