Direktlänk till inlägg 11 juni 2011
Snabb bröd
Standardreceptet är:
7 dl mjöl av valfritt slag, men gärna hälften vetemjöl .
4 dl fil.
2 tsk bikarbonat (eller 4 tsk bakpulver).
1 tsk salt
Blanda mjöl med salt och bikarbonat. Slå över fil och rör om. Degen ska bli som en klistrig gröt. Smörj en avlång form med lite rapsolja eller lägg i ett bakplåtspapper. Töm över degen i formen. Ställ in brödet i mitten av ugnen och låt det gräddas i 40–60 minuter på 175 graders värmde. Låt sedan svalna på ett galler.
När man väl kan grundreceptet går det att variera i all oändlighet. Tänk bara på att den färdiga degen ska ha samma lösa konsistens som gröt.
Här är några smarriga tips på smaksättning:
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|